Lektion 1: Præsentation og makkerskaber

Skiftet fra grundskole til ungdomsuddannelse er et stort skridt i et ungdomsliv. Et skridt, der både byder på gode oplevelser og masser af udfordringer. De fleste unge trives og udvikles i de nye rammer, men for en del unge bliver skiftet for stort og udfordringerne for mange, og de risikerer at falde uden for fællesskabet, og måske helt droppe deres ungdomsuddannelse. Det kan især være en udfordring at starte på en ungdomsuddannelse, hvis den unge har dårlige oplevelser og erfaringer fra andre uddannelsesforløb med i bagagen.

Det er vigtigt, at skolen tidligt er med til at sikre nogle trygge rammer for de nye elever, så alle elever føler sig velkomne, når de starter på skolen. Derfor går Netwerk også i gang allerede fra første skoledag, da det er denne dag, hvor usikkerheden hos eleverne er allerhøjest.

Eleverne bliver her på første skoledag præsenteret for Netwerk og de makkerskaber og makkerskabsgrupper, som de er blevet placeret i. Derudover kommer vi med nogle anbefalinger til, hvad der kan være med til at gøre en første skoledag til en god oplevelse.

Hvilke øvelser skal du lave?

Alle hold skal lave øvelse 1 ’Interview-øvelse’, som afslutter præsentationen af Netwerk og etableringen af makkerskaber og makkerskabsgrupper. Derudover anbefaler vi, at der laves navnelege på alle hold.